Skip to content

Lønnsmedarbeider – Fellestjenesten, Alta kommune

 • by

Lønnsmedarbeider – 100 % midlertidig stilling frem til 31.12.23

Lønn og personal har 10 medarbeidere og er en del av Fellestjenesten i Alta kommune. Vår avdeling har ansvar for oppgaver som lønnkjøring, ansettelser, lov- og avtaleverk og utvikling innen fagområdet. Alta kommune bruker Visma Enterprise Plus med HRM som lønns- og personalsystem.

På Lønn og personal vil du få erfaring og kompetanse innen offentlig forvaltning. Du vil få meningsfylte arbeidsoppgaver i et hektisk, men positivt arbeidsmiljø. Vi ser etter en kollega som er strukturert og kvalitetsbevisst, har faglig interesse og som bidrar til et godt arbeidsmiljø.  Avdelingen har et midlertidig behov for ekstra bemanning ut 2023 og søker nå etter lønnskonsulent i 100 % midlertidig stilling.

Det er ønskelig med rask tiltredelse, da stillingen er ledig nå. Vi aksepterer kun elektroniske søknader i WebCruiter. Søknad må inneholde minst to referanser og vitnemål og attester må lastes opp.

Arbeidsoppgaver
 • Registrering og kontroll av arbeidsavtaler, timelister, reiseregninger og utlegg
 • Behandle og sende krav om sykelønnsrefusjon
 • Saksbehandling, veiledning og opplæring
Ønskede kvalifikasjoner
 • Relevant utdanning, for eksempel innen økonomi og administrasjon
 • Erfaring fra lønns- og personalarbeid

For denne stillingen er ønskede kvalifikasjoner en fordel, men ikke et absolutt krav. Vi åpner opp for at det kan ansettes en som ikke har formell bakgrunn eller relevant erfaring, så lenge du har de personlige egenskapene vi er på jakt etter. 

Personlige egenskaper
 • Du er systematisk, selvstendig og fleksibel
 • Du kommuniserer godt og er tydelig
 • Du er lærevillig og har stor faglig interesse for vårt fagområde
 • Du har god forståelse / evne til å sette deg inn i og bruke digitale systemer
 • Du samarbeider godt med andre og deler kunnskap og erfaring
 • Du er en støttespiller og bidragsyter
 • Du praktiserer verdiene våre; åpenhet, trygghet og respekt
Vi tilbyr
 • En avdeling med høyt tempo, stor takhøyde, og ikke minst trivelige og engasjerte kolleger
 • Ryddige arbeidsforhold, fleksitidsordning, dagarbeid og fri julaften og nyttårsaften
 • Gode pensjons- og forsikringsordninger

Avhengig av formell kompetanse hos den som ansettes, blir innplassering i stillingskode som hhv. spesialkonsulent (min. 180 studiepoeng), konsulent (relevant fagbrev/noe høyere utdanning) eller kontormedarbeider (ufaglært). Avlønning skjer iht. KS Hovedtariffavtale. 

Alta kommune inngår i den såkalte tiltakssonen i Finnmark og Nord-Troms som blant annet gir lavere skatt på alminnelig inntekt, skattefradrag (Finnmarks-fradraget), fritak for el-avgift på forbruk, nedskriving av studielån med inntil ti prosent av opprinnelig lånegrunnlag, avgrenset oppad til kr. 30.000 per år, og fra høsten 2023; gratis barnehageplass.

Kontaktinformasjon

Hanne Kristine Molberg, Leder Lønn og personal, 957 65 321, HanneKristine.Molberg@alta.kommune.no

Søknadsfrist: 16.03.2023

Søk stillingen her!

Foto: Mediaveien
Foto: Mediaveien

Velkommen til Alta.  En ung by med en historie som strekker seg 10.000 år tilbake i tid – godt dokumentert gjennom helleristningsfeltet plassert på UNESCO’s verdensarvliste.

Med over 21.000 innbyggere er vi den største byen i Finnmark og en kommune med stor årlig befolkningsvekst. Vår unge befolkning er fylt av utviklingslyst, kreative uttrykk og fremtidstro. I fjor ble Alta kåret til Nord-Norges nest beste kommune i NHOs kommune-NM. Hovedårsaken er det varierte næringslivet i kommunen.

For å være en kommune i vekst er man avhengig av mer enn jobber, og vi liker å kalle oss arrangementsbyen Alta. Vi jobber kontinuerlig med å skape aktivitet og gode opplevelser – året rundt. Vi nevner særlig Borealis vinterfestival, Finnmarksløpet, Alta Live og Offroad Finnmark.

Alta er et utdanningssentrum med rundt 1 000 elever på Videregående skole, en populær folkehøgskole og Campus Alta som en del av Universitet i Tromsø.

Hvorfor være inne når alt håp er ute, er det et ordtak som sier. De siste ti årene har vi jobbet mye med å legge til rette for fysisk aktivitet for alle. Vi har nærturer, toppturer, universelt utformet tursti, tilrettelagte friluftsområder, parker og lekeplasser. Alt i nærhet til der vi altaværinger bor.

Vi er kanskje plassert på kanten av landet, men vi har skapt et arktisk knutepunkt for vekst og utvikling. Det er knappe to timer med fly til Oslo, halvtime til Tromsø og en tur over vidda til Sverige og Finland. 

Så selv om vi er tett opptil ingenting, så er vi nært på alt.

Her er ni gode grunner til å bo i Alta: https://storymaps.arcgis.com/stories/5c2e8ad72b7c46179674beeab0d11aeb