Skip to content

Lønns- og personalkonsulenter – To 100 % faste stillinger, Alta kommune

 • by

Vi søker deg som synes lønns- og personalarbeid virker spennende

Hvem er vi?
Vi er Lønn og personal i Alta kommune. Noen av oss har jobbet i flere tiår, mens andre har mindre erfaring. Det som er så bra med oss er at vi har en avslappet, hyggelig og inkluderende arbeidsplass, med fokus på relevante arbeidsoppgaver, kunnskap og kompetanse. På grunn av interne omrokkeringer har vi nå ledig to faste stillinger; 100 % lønnskonsulent og 100 % personalkonsulent.

Hvem er du?

Du er en positiv og inkluderende person som trives med kontorarbeid. Du er god på struktur og å overholde frister, du er nysgjerrig og deltar aktivt i avdelingens utviklingsarbeid. Du ser verdien av samarbeid og faglig fokus og du har ansvarsfølelse for dine egne arbeidsoppgaver.

Her er seks grunner til at du kommer til å trives hos oss:


Målrettet
Kvaliteten på vårt arbeid styrkes når vi har noe å jobbe mot. Vårt kvalitetsmål er “riktig lønn til riktig tid”.


Menneskene
Vi garanterer hyggelige kolleger som støtter deg og som er fine å være sammen med. I tillegg har vi god kultur for å dele kunnskap. Du kommer inn i et fellesskap.


Balanse
Jobb er viktig, men det er også fritiden. Vi tilbyr dagstilling, fri på røde dager, julaften og nyttårsaften. Og gode muligheter for ferie og avspasering når det passer deg.


Fleksibilitet
Vi tror at mennesker trives og leverer når de får frihet og fleksibilitet til å løse oppgaver slik de mener gir best resultat.


Kompetanse
Vi verdsetter kompetanse og faglig tyngde, og er opptatt av å ha et godt forhold til dem vi er en støtte for; ledere og ansatte i Alta kommune.


Innflytelse
Vi har via vårt arbeid en mulighet til å bistå lederne i organisasjonen slik at de får frigjort tid til å fokusere på sine kjerneoppgaver.

Dette er jobben

Som lønnskonsulent jobber du med

Administrativ støtte og saksbehandling innen lønnsområdet:

 • Behandle og kvalitetssikre lønn, arbeidsavtaler, reiseregninger og utlegg
 • Behandling og oppfølging av sykepenger og refusjon
 • Veiledning og opplæring innen fagområdet

Som lønnskonsulent vil du utføre lønnsarbeid fra A-Å. Det vil være viktig å overholde frister, jobbe strukturert og i henhold til lover, regler og forskrifter, slik at våre ansatte får riktig lønn til riktig tid.

Som personalkonsulent jobber du med
Administrativ støtte og saksbehandling inne personalområdet:

 • Ansettelser og stillingsutlysninger
 • Lønns- og ansiennitetsvurderinger
 • Veiledning og opplæring innen fagområdet

Som personalkonsulent jobber du med forvaltningsoppgaver hvor du skal gjøre faglige vurderinger opp mot lov-, avtaleverk og interne reglementer, slik at Alta kommune sikrer god og forsvarlig saksbehandling.

Felles for disse stillingene er at

 • Du skal bidra til at Alta kommunes ansatte får riktig lønn til riktig tid
 • Du skal bidra til at Alta kommune fremstår som en profesjonell arbeidsgiver
 • Du jobber tett opp mot kommunens ledere og vil få ditt eget ansvarsområde
 • Det forventes at du er en aktiv bidragsyter i videreutviklingen av vårt fagområde. Du spiller på lag, er åpen for nytenkning og tør å fronte ideer
 • Det er gode muligheter for relevant kompetanseutvikling.
For å bli vurdert for stillingene, må du ha
 • Relevant høyere utdanning på bachelornivå. Har du tatt utdanning i utlandet må du vedlegge dokumentasjon fra NOKUT eller Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (HK-dir.) som bekrefter utdanningens omfang og nivå i forhold til norsk utdanning
 • God digital kompetanse
 • God framstillingsevne, både skriftlig og muntlig. Stillingen krever gode norskkunnskaper, både skriftlig og muntlig. Søkere med annet morsmål enn norsk må dokumentere norskkunnskaper nivå B2

Vi vil også vurdere søkere som fullfører sin utdanning i 2024. Dersom det er søkere som ikke fyller kravet om høyere utdanning, så kan disse vurderes så lenge de kan vise til 3 års relevant praksis innen fagfeltet og fyller de øvrige kravene til stillingen.

I tillegg har du
 • Interesse for vårt fag og forstår hvordan du skal omsette teori til praksis
 • Systematikk, selvstendighet og fleksibilitet
 • Gode digitale egenskaper
 • Gode relasjons- og kommunikasjonsegenskaper og du trives i dialog og samarbeid med ledere og medarbeidere
 • Gode samarbeidsevner, er et medmenneske og du deler kunnskap og erfaring.

Ved ansettelse vil det bli lagt stor vekt på personlig egnethet.

Hos oss får du
 • En spennende stilling med varierte arbeidsoppgaver
 • En avdeling med høyt tempo, stor takhøyde, og ikke minst trivelige og engasjerte kolleger
 • Stillingskode 6599 – spesialkonsulent om du har fullført tre års høyere utdanning, stillingskode 6559 – konsulent om du har under 3 års høyere utdanning.
 • Ryddige arbeidsforhold med fleksitidsordning, dagarbeid og fri julaften og nyttårsaften
 • Gode pensjons- og forsikringsordninger

Interessert? Ta kontakt med oss!


Søknad leveres elektronisk i WebCruiter. Søknad må inneholde minst to referanser, vitnemål og attester må lastes opp, evt. legges inn som lenke til Vitnemålsportalen.

Kontaktinformasjon

Hanne Kristine Molberg, Leder, +4795765321, hamo@alta.kommune.no

Stillingsprosent: 100%
Fast
Antall stillinger: 2
Søknadsfrist: 29.11.2023

Søk stillingene her!

Foto: Mediaveien
Foto: Mediaveien

Velkommen til Alta.  En ung by med en historie som strekker seg 10.000 år tilbake i tid – godt dokumentert gjennom helleristningsfeltet plassert på UNESCO’s verdensarvliste.

Med over 21.000 innbyggere er vi den største byen i Finnmark og en kommune med stor årlig befolkningsvekst. Vår unge befolkning er fylt av utviklingslyst, kreative uttrykk og fremtidstro. I fjor ble Alta kåret til Nord-Norges nest beste kommune i NHOs kommune-NM. Hovedårsaken er det varierte næringslivet i kommunen.

For å være en kommune i vekst er man avhengig av mer enn jobber, og vi liker å kalle oss arrangementsbyen Alta. Vi jobber kontinuerlig med å skape aktivitet og gode opplevelser – året rundt. Vi nevner særlig Borealis vinterfestival, Finnmarksløpet, Alta Live og Offroad Finnmark.

Alta er et utdanningssentrum med rundt 1 000 elever på Videregående skole, en populær folkehøgskole og Campus Alta som en del av Universitet i Tromsø.

Hvorfor være inne når alt håp er ute, er det et ordtak som sier. De siste ti årene har vi jobbet mye med å legge til rette for fysisk aktivitet for alle. Vi har nærturer, toppturer, universelt utformet tursti, tilrettelagte friluftsområder, parker og lekeplasser. Alt i nærhet til der vi altaværinger bor.

Vi er kanskje plassert på kanten av landet, men vi har skapt et arktisk knutepunkt for vekst og utvikling. Det er knappe to timer med fly til Oslo, halvtime til Tromsø og en tur over vidda til Sverige og Finland. 

Så selv om vi er tett opptil ingenting, så er vi nært på alt.

Her er ni gode grunner til å bo i Alta: https://storymaps.arcgis.com/stories/5c2e8ad72b7c46179674beeab0d11aeb