Skip to content

Rådgiver samfunnsplanlegging – Sarpsborg kommune

 • by

Spennende stilling som rådgiver samfunnsplanlegging.

Sarpsborg vokser! Vi jobber for å bli Norges mest attraktive by.
Det gode hjemstedet. Jobbene for framtida. Opplevelser for livet. Det er ambisjonene for utviklingen av Sarpsborg i årene som kommer.

Vil du være med å utvikle Sarpsborg videre? Er du over snittet engasjert? Har du relevant erfaring og kompetanse? Da hører vi gjerne fra deg!
Stillingen er lagt til virksomhet plan og samfunnsutvikling der arbeidsoppgavene er næringsutvikling, by- og samfunnsutvikling, areal- og transportutvikling, område satsing og folkehelse. Vi utarbeider blant annet med kommunens samfunnsplan, næringsstrategier, overordnede arealplaner og behandler reguleringsplaner.

På virksomheten legger vi stor vekt på å ha samarbeid på tvers av fagområder. Dialog med innbyggere, næringsliv, foreninger og andre aktører er også sentralt i vårt arbeid. Virksomheten består av en tverrfaglig gruppe med engasjerte medarbeidere fordelt på to team, team regulering og team samfunn.

Arbeidsoppgaver

Dine hovedarbeidsoppgaver vil være overordnet samfunnsplanlegging, herunder samfunnsplan og planstrategi. Du vil også bidra i kommunens arbeid med handlingsplan og budsjett, samt delta i ulike prosjekter og nettverk for bærekraftig samfunnsutvikling. Til stillingen kan det også ligge oppgaver innenfor overordnet areal- og transportutvikling. Arbeidsoppgaver vil kunne tilpasses kompetanse og interesseområder. 

Kvalifikasjoner

Du må ha:

 • Mastergrad innen samfunnsvitenskapelige fag, by- og arealplanlegging eller tilsvarende. 
 • Erfaring med å lede samfunnsplanprosesser.
 • Erfaring med statistikk og analyse.
 • Meget god framstillings- og formidlingsevne på norsk, skriftlig og muntlig.

Det er ønskelig at du har:

 • Kjennskap til budsjettprosesser.
 • Erfaring fra arbeid på strategisk nivå i offentlig sektor.
 • God forståelse om samspillet mellom politikk og administrasjon. 
Personlige egenskaper

Du er en person som:

 • Har analytiske egenskaper.
 • Er glad i utfordringer.
 • Har pågangsmot, ser løsninger og har gjennomføringsevne.
 • Er god til å samarbeide og samskape.
 • Har evne til å arbeide effektivt, strukturert og selvstendig.
 • Har godt humør, god arbeidskapasitet og trives med høyt tempo.
Vi tilbyr

Du blir del av et sterkt, tverrfaglig miljø der du få være med å sette retning for videre utvikling av Sarpsborgsamfunnet. Stillingen tilhører team Samfunn som i dag har 7 medarbeidere. Teamet skal utvides med to stillinger, denne og en rådgiver innen næringsutvikling.

Du vil oppleve at arbeidsdagene er varierte. Vi er opptatt av å ha kollegaer som trives sammen i et uformelt arbeidsmiljø, slik får vi det beste ut av hverandre og skaper engasjement.

Vi har arbeidsplass på Sarpsborg rådhus, midt i Sarpsborg sentrum. Vi har mulighet for hjemmekontor og vi har fleksibel arbeidstid. Vi har gode pensjons- og forsikringsordninger. Lønn etter avtale.

Kontaktinformasjon

Laila Irene Vestby, Teamleder, +47 69108000

Arbeidssted

St. Marie gate 38
1706 Sarpsborg

Nøkkelinformasjon:

Arbeidsgiver: Sarpsborg kommune

Stillingsprosent: 100%
Fast
Søknadsfrist: 08.04.2024

Søk stillingen her!

https://www.sarpsborg.com

Sarpsborg kommune har 59 038  innbyggere ( pr. 01.01.23) og ligger sentralt plassert syd i Viken  med en 80 km lang kystlinje mot Oslofjorden.
I kommunen finner du både sykehuset Østfold Kalnes og vitensenteret Inspiria Science senter som er til nytte og glede for hele regionen.
Byen er blant Norges ti største byer, og feiret i 2016 sitt 1000-års jubileum. 

Medarbeiderne i Sarpsborg kommune jobber etter de felles verdiene “Framtidsrettet, åpen, respektfull og troverdig” og kommunens plattform for ledelse og medarbeiderskap støtter opp under visjonen “Sammen skaper vi Sarpsborg”.
Sarpsborg kommune ønsker et mangfold på arbeidsplassen som speiler befolkningen med hensyn til kjønn, alder, funksjonsevne og kulturell bakgrunn”.

Vi ber alle søkere vedlegge dokumentasjon på utdanning og attester på arbeidserfaring for å dokumentere kvalifikasjoner som fremkommer i CV og  som grunnlag til lønnsfastsettelse. Ansiennitet blir vurdert og fastsatt basert på vedlagt dokumentasjon.