Skip to content

Virksomhetsleder for anskaffelser – Nordre Follo kommune

 • by

Har du erfaring med offentlige anskaffelser og ønsker å ta din lederkarriere til nye høyder?

Vi søker en fremoverlent og nytenkende leder som kan navigere i det komplekse anskaffelseslandskapet.

Hos oss vil det være avgjørende at du kan kommunisere med alle nivåer i organisasjonen, bygge sterke relasjoner og sikre at alle involverte har nødvendig kompetanse og innsikt for å gjennomføre vellykkede anskaffelser. Bli en del av vårt team og bidra til å forme kommunens fremtidige anskaffelsesstrategier! 

Nordre Follo kommune er regionens største arbeidsgiver, og med over 63 000 innbyggere har vi mange oppgaver å håndtere. Det er forventet stor grad av utbygging de neste årene og dermed vekst i behov for både entrepriser og kjøp av varer og tjenester. Vi er i tillegg i gang med å bygge opp et innovasjons- og utviklingssenter, hvor din kompetanse og innsikt vil spille en viktig rolle. 

Vi ser etter en inkluderende leder med interesse for å utvikle både medarbeidere og faget

I Nordre Follo kommune jobber vi tillitsbasert og ser etter en inkluderende leder med gode samarbeidsegenskaper. Du må ha god ledererfaring og stå stødig i rollen som leder. Vår sentrale anskaffelsesenhet har i dag 10 motiverte og engasjerte medarbeidere som er opptatt av et godt sosialt arbeidsmiljø. 

Arbeidsoppgaver

Som virksomhetsleder skal du delta aktivt i seksjonens ledergruppe. Du har fag-, personal-, økonomi- og resultatansvar. 

Dette er noen av arbeidsoppgavene: 

 • videreutvikle et godt fag- og arbeidsmiljø
 • bidra aktivt i utviklingsarbeid 
 • samarbeide tverrfaglig med alle virksomheter og avdelinger 
 • ha hovedansvaret for kommunens anskaffelser i tråd med lov og forskrift om offentlige anskaffelser, samt kommunes egne strategier og prosedyrer 
 • behandle saker: innsynskrav og klager innenfor fagområdet 
 • delta i ulike juridiske fagfora
 • veilede og gi råd til medarbeidere innenfor fagfeltet offentlige anskaffelser og juridiske problemstillinger 
Kvalifikasjoner
 • god erfaring med offentlige anskaffelser og forhandlinger   
 • god juridisk kompetanse om regelverket for offentlige anskaffelser 
 • ledererfaring 
 • erfaring med gjennomføring av prosesser og prosjekter 
 • minimum bachelor eller annen høyere utdanning 
 • solid kommersiell forståelse og strategisk kompetanse 
 • god norsk skriftlig og muntlig fremstillingsevne 
Personlige egenskaper

Du må være innovativ og ha interesse for å videreutvikle anskaffelsesområdet. Det er viktig at du er flink til å motivere og inkludere medarbeiderne, og bidrar til en god samarbeidskultur. 

Vi leter etter deg som er resultatorientert og har gode relasjons- og kommunikasjonsevner. Du må ha evne til å tenke strategisk og se helheten i anskaffelsesarbeidet. Det er også viktig at du bidrar til effektivisering og nytenkning. 

Tillitsbasert ledelse er en retning vi jobber etter hos oss, og vi legger vekt på at du ønsker å bidra til en kultur for utvikling. Du stiller krav til dine medarbeidere, og gir ansvar og handlingsrom. Du oppsøker aktivt kontakt med kommunens ledere, medarbeidere, tillitsvalgte og samarbeidspartnere for å styrke samhandling og utvikling.

Vi tilbyr

Vi har høy kompetanse i organisasjonen og spennende utviklingsoppgaver å ta fatt på. Kommunen har ambisjoner og mot til å teste nye måter å jobbe på. 

I tillegg tilbyr vi

 • gode muligheter for kompetanseheving  
 • deltakelse i lederutviklingsprogram i regi av kommunen  
 • introduksjonsprogram for nyansatte  
 • god pensjons- og forsikringsordning  

Arbeidssted er Nordre Follo rådhus, og det er mulighet for hjemmekontor.

Kontaktinformasjon

Ellen Wibe, kommunalsjef organisasjon og utvikling, 41 68 16 80, ellen.wibe@nordrefollo.kommune.no

Arbeidssted

Idrettsveien 8
1400 Ski

Nøkkelinformasjon:

Arbeidsgiver: Nordre Follo kommune

Stillingsprosent: 100%
Fast
Søknadsfrist: 13.06.2024

Søk stillingen her!

Nordre Follo er landets 15. største kommune, med rundt 63 000 innbyggere og 5 000 ansatte. Vi er et samfunn i vekst og utvikling med store investeringer i nye boliger, infrastruktur og næringsliv. Med visjonen «nær og nyskapende» skal vi være en god kommune å bo og jobbe i både nå og i fremtiden.

I Nordre Follo kan du velge om du vil bo landlig, bynært eller urbant. Natur og friluftsliv er uansett aldri langt unna. Vi er nærmeste nabo til hovedstaden, og med toget er det bare 11 minutters reisevei til Oslo fra både Kolbotn og Ski. 

Vi er alltid på jakt etter å utvikle oss, og som medarbeider hos oss får du alltid utgjøre en forskjell for kommunen vår og menneskene som bor her. Våre verdier er ansvar, omsorg og respekt, og våre medarbeidere står for en profesjonell forvaltning, tilgjengelig innbyggerservice og et blikk mot fremtiden.

I Nordre Follo ønsker vi mangfold, og våre medarbeidere skal gjenspeile befolkningen i kommunen. Vi oppfordrer alle som er kvalifisert til å søke jobb hos oss uansett alder, funksjonsevne, kjønn, seksuell orientering, religion eller etnisk bakgrunn. Som arbeidsgiver er vi opptatt av å tilrettelegge arbeidsforholdene hvis du har behov for det.

Nordre Follo kommune følger offentlighetsloven. Det innebærer at du må begrunne det spesielt hvis du ber om unntak fra å stå på offentlig søkerliste. Hvis vi vurderer at det ikke foreligger en særskilt grunn for unntak, vil vi kontakte deg.

http://www.nordrefollo.kommune.no